Optimistische Laporta over De Jong: 'Dan vertrekt geen speler om financiële reden'

Optimistische Laporta over De Jong: 'Dan vertrekt geen speler om financiële reden'

17 mei - 19:35
17

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta benadrukt dat Frenkie de Jong niet snel om economische redenen verkocht zal worden. Hij herhaalt dat de Catalanen in een moeilijke financiële positie zitten, maar ziet andere mogelijkheden om dat op te lossen.

De preses doelt op de verkoop van 49 procent van de aandelen van Barça Licensing and Merchandising (BLM) en een soortgelijk deel van Barça Studios. Dat zou in totaal zo'n vierhonderd miljoen euro kunnen opleveren. "We zullen doen wat het beste is voor de club. Als het ons lukt om zo de economische middelen te vergroten, zal geen enkele speler om financiële redenen vertrekken", zegt Laporta tegen Catalunya Radio.

Vooral Frenkie de Jong wordt in verband gebracht met een transfer. De oud-Ajacied zou in de belangstelling staan van Manchester United en Manchester City. "Laat de sportleiding hun werk doen. Er zijn spelers die begeerd worden en aanbiedingen krijgen, maar het sportmanagement beslist", doelt Laporta op coach Xavi, technisch directeur Mateu Alemany en adviseur Jordi Cruijff. "Ik zal hen volgen."

Laporta kwam even later wel iets terug op zijn uitspraken. "Ik weet niet of er gedwongen transfers zullen zijn. De economische situatie van de club heeft onze prioriteit. Als het ons lukt om de deals (voor BLM en Barça Studios, red.) te sluiten, zullen we middelen hebben, maar we moeten het wel afronden."

Ook over de onderhandelingen met Robert Lewandowski is Laporta daarom nog voorzichtig, maar wel optimistisch. "Laat Jordi Cruijff en Mateu Alemany hun werk doen... We proberen competitiever te worden. Het is niet makkelijk door onze financiële situatie, maar ik denk dat het zal lukken om de club te reorganiseren en de operaties aan te gaan die we overwegen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie