ADO geeft uitstekende positie uit handen en moet nog aan de bak in Eindhoven

ADO geeft uitstekende positie uit handen en moet nog aan de bak in Eindhoven

17 May - 21:54
85

ADO Den Haag en FC Eindhoven mogen allebei nog dromen van een Eredivisie-avontuur. De Residentieclub leek zich thuis een uitstekende uitgangspositie te verschaffen, maar de Brabanders knokten zich terug: 2-1.

De start in het Cars Jeans Stadion was voor de bezoekers. Charles-Andreas Brym had Eindhoven misschien wel op voorsprong moeten zetten, maar oog-in-oog met doelman Alessandro Damen legde hij het af. Aan de andere kant bleek Dhoraso Klas een stuk koelbloediger. Op het moment dat Eindhoven met tien man stond door een blessure van Matthias Verreth, schoot hij raak na goed terug leggen van Thomas Verheydt.

Daarmee bewees de spits meteen weer zijn waarde, nadat hij tegen NAC Breda nog uit voorzorg aan de kant bleef. Sterker nog, hij maakte er na 26 minuten 2-0 van door schitterend raak te koppen via de binnenkant van de paal. ADO had de touwtjes daarmee in handen, maar een kwartier voor tijd gaf Hervé Matthys zijn oude werkgever de kans om terug te keren. Door een onhandige overtreding op Justin Ogenia, ging de bal op de stip. Joey Sleegers benutte de penalty.

Plots zag Eindhoven zijn kans schoon, mede doordat de twijfel even toesloeg bij ADO. Sleegers wist de sterk keepende Damen nogmaals te passeren, maar de meegelopen Jamal Amofa bracht redding op de doellijn. De gelijkmaker bleef uit in de enerverende slotfase, maar toch ligt de strijd nog helemaal open. De return in Eindhoven is zaterdag. De winnaar plaatst zich voor de finale van de nacompetitie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s