Klaassen deelt prachtige Ten Hag-anekdote: 'Dan denk je: kom op man...'

Klaassen deelt prachtige Ten Hag-anekdote: 'Dan denk je: kom op man...'

18 mei - 08:53
51

Davy Klaassen hoopt dat Erik ten Hag erin slaagt om Manchester United naar zijn hand te zetten. De Ajax-middenvelder erkent dat het een loodzware job wordt en had daarom al een aantal luchtige adviezen. 

Op het moment dat Ten Hag was aangesteld bij United, stapte Klaassen met Daley Blind naar hem toe om namen van leuke restaurants in Manchester door te geven. "Ik zei: ik heb nog wel een paar adviezen als je die nodig hebt. Toen zei Ten Hag: ik heb eerst nog wat anders van jullie nodig: doe maar je best op het veld", lacht Klaassen bij de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

Klaassen, die in de Premier League bij Everton actief was, beaamt dat het Engelse voetbal 'even wat anders is'. "Het is een stuk heftiger. Ik hoop echt dat hij de tijd en steun krijgt", zegt hij, waarbij hij wijst naar het gegeven dat er niet bepaald voetballiefhebbers in het bestuur van United zitten. "Edwin van der Sar (algemeen directeur Ajax, red.) is een voetbalman. Die heb je daar volgens mij niet."

Ten Hag is volgens Klaassen 'bezeten' van het spel en zijn werk. "Of het soms te ver ging? Tuurlijk heb ik dat gedacht, maar dat is wat hem goed maakt. Bij elke trainer denk je soms wel eens: kom op man... Zoals voor Vitesse, dan hebben we ook een bespreking van een halfuur", lacht Klaassen na het duel om des keizers baard in Arnhem (2-2).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s