'Feyenoord krijgt concurrentie van Dortmund in strijd om talentvolle Maatsen'

'Feyenoord krijgt concurrentie van Dortmund in strijd om talentvolle Maatsen'

18-05-2022 11:14 Laatste update: 11:18
35

Borussia Dortmund overweegt een jaar na de komst van Donyell Malen opnieuw een Nederlander naar het Signal Iduna Park te halen. Ian Maatsen, linksback van Chelsea, staat op het verlanglijstje, meldt BILD.

Dortmund moest afgelopen seizoen opnieuw zijn meerdere erkennen in Bayern München, maar werkt aan een ploeg die volgend seizoen wél een serieuze gooi kan doen naar de Duitse titel. Eén van de spelers die technisch directeur Sebastian Kehl op het oog heeft, is Maatsen.

Maatsen is een twintigjarige linksback, die afgelopen seizoen door Chelsea werd uitgeleend aan Coventry City. Bij de nummer twaalf van het Championship speelde hij 42 officiële wedstrijden en maakte hij een goede indruk. Maatsen lijkt desondanks niet in de plannen van Chelsea-manager Thomas Tuchel voor te komen. De voormalige jeugdspeler van PSV staat ook in de belangstelling van Feyenoord.

Dortmund is op zoek naar een linksback, omdat Nico Schulz en Raphaël Guerreiro op de nominatie staan om deze zomer te vertrekken. Andere BVB-kandidaten voor de linksbackpositie zijn Ramy Bensebaini (Borussia Mönchengladbach) en David Raum (Hoffenheim).