Karsdorp tot eigen verrassing in voorselectie Oranje: 'Het was helemaal klaar'

Karsdorp tot eigen verrassing in voorselectie Oranje: 'Het was helemaal klaar'

18 May - 13:13
43

Rick Karsdorp is blij verrast dat hij is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De vleugelverdediger van AS Roma gaf vorige maand nog aan dat hij een rentree in Oranje helemaal uit zijn hoofd had gezet, nadat hij de afgelopen jaren over het hoofd werd gezien.

Karsdorp vertelde 'niet eens meer naar die lijst te kijken', maar gelukkig werd hij wel op de hoogte gebracht van het nieuws. "Ik kijk niet in mijn mail of op internet naar de selectie. Toevallig belde mijn zaakwaarnemer op. En ja, het was een verrassing", lacht Karsdorp voor de camera van ESPN. "Je geeft natuurlijk nooit op, maar op een gegeven moment kun je het maar beter accepteren. Dat is beter dan elke keer jezelf ziek maken om op die lijst te gaan kijken. Dat deed ik niet veel, maar op een gegeven moment is het helemaal klaar en kijk je helemaal niet meer."

"Kom op, het is vijf, zes jaar geleden dat ik er voor het laatst heb bijgezeten", legt Karsdorp uit. De ex-Feyenoorder zal nu niet met zenuwen wachten op de definitieve selectie van bondscoach Louis van Gaal. "Ik ben 27 jaar en ga al wat jaartjes mee. Ik ben niet meer die jonge jongen. Maar het zou mooi zijn uiteraard. Dat is niet alleen voor mij, Vincent Janssen zit in de voorselectie en ook Jordy Clasie is na lange tijd weer opgeroepen. Het is alleen maar mooi, dan zie je dat je nog steeds niet uit beeld bent."

Karsdorp speelde tot dusver drie interlands. De laatste keer dat hij in actie kwam voor Oranje was op 25 maart 2017.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s