'Man City dendert door en trekt na Haaland 40 miljoen uit voor Spaanse back'

'Man City dendert door en trekt na Haaland 40 miljoen uit voor Spaanse back'

18-05-2022 13:32
55

Erling Haaland moet niet de enige zomeraanwinst worden van Manchester City. De Premier League-koploper heeft ook zijn zinnen gezet op Marc Cucurella, meldt The Guardian. De 23-jarige Spanjaard moet de problemen op linksback oplossen.

Cucurella genoot zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona, maar beleefde zijn doorbraak bij Getafe. Vorige zomer maakte hij voor achttien miljoen euro de overstap naar Brighton & Hove Albion, waar hij een indrukwekkend debuutseizoen kent en is uitgegroeid tot publiekslieveling. Met zijn dynamische spel heeft Cucurella ook de aandacht getrokken van City-manager Pep Guardiola en volgens The Guardian is er een bod van veertig miljoen euro in de maak.

Guardiola wil zijn landgenoot namelijk dolgraag naar The Citizens halen. Cucurella is defensief sterk en comfortabel aan de bal. Hij komt graag op, heeft een goede voorzet in huis en kan ook op andere posities aan de linkerkant uit de voeten. Manchester City denkt dat de enkelvoudig Spaans international zich snel kan aanpassen. Dit seizoen spelen Oleksandr Zinchenko en João Cancelo als linksback. De Oekraïner kan echter geen potten breken. De Portugees maakt wel een sterke indruk, maar is rechtsbenig.

Voor City zou het na Erling Haaland de volgende grote investering zijn. Bovendien staat ook een nieuwe middenvelder op het verlanglijstje, omdat Fernandinho vertrekt en Ilkay Gündogan een transfer overweegt.