België met De Bruyne, Courtois, Lukaku, Hazard én Openda tegen Oranje

België met De Bruyne, Courtois, Lukaku, Hazard én Openda tegen Oranje

18-05-2022 14:55
51

Bondscoach Roberto Martínez heeft de selectie van België bekendgemaakt voor de clash met het Nederlands elftal in de Nations League. Alle sterren zijn van de partij bij de Rode Duivels, terwijl Vitesse-spits Loïs Openda kan debuteren.

België en Nederland staan op 3 juni tegenover elkaar in het Koning Boudewijnstadion. De ploeg van Martínez neemt het daarna nog op tegen Polen en Wales, de andere tegenstanders in de groep. 

De Rode Duivels treden onder meer aan met bekende gezichten als Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. Ook de bij Real Madrid met blessures sukkelende Eden Hazard is van de partij. Daarnaast kreeg Openda voor het eerst een uitnodiging. De spits kent een sterk seizoen bij Vitesse, waarvoor hij zondag nog twee keer scoorde tegen Ajax. Daardoor staat de teller op achttien Eredivisie-goals dit seizoen en 23 treffers in alle competities.

Martínez is lovend over de van Club Brugge gehuurde aanvaller. "Openda is een heel snelle speler. Hij scoorde 23 keer dit seizoen en heeft een ander profiel dan alle spelers die we tot nu hebben. Hij heeft volwassenheid getoond in de Eredivise. Dit is het juiste moment voor hem om het eens te tonen bij de Rode Duivels."