Vitesse kijkt af bij Feyenoord: 'Het is een lange route, vol valkuilen'

Vitesse kijkt af bij Feyenoord: 'Het is een lange route, vol valkuilen'

18 May - 15:26
32

Wanneer Vitesse het hoofdtoernooi van de Conference League wil bereiken, zal de ploeg eenzelfde route moeten afleggen als Feyenoord vorig seizoen. Thomas Letsch neemt de Rotterdammers graag als voorbeeld.

Onder leiding van Dick Advocaat bereikt Feyenoord vorig seizoen de play-offs voor Europees voetbal. Inmiddels is het verhaal met een finaleplaats bekend. Letsch geniet van de prestaties van de Stadionclub. "Die weg willen wij ook bewandelen", zegt hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Utrecht, geciteerd door De Gelderlander. "Het is een lange route, vol valkuilen. Maar uiteindelijk ligt daar wel de ultieme beloning, met een plek in de groepsfase van de Conference League. Daar ligt onze ambitie."

Samen met Utrecht, AZ en sc Heerenveen vecht Vitesse voor één ticket voor de voorrondes van de Conference League. "Op papier is AZ in de play-offs de favoriet", duikt Letsch in de underdogpositie. "Er wacht een zware klus. Eerst moeten we maar eens de eerste horde zien te nemen. Utrecht kent ons, wij kennen Utrecht. De verschillen zijn minimaal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s