AZ klaart de lucht: 'We hebben de koppen goed bij elkaar gestoken'

AZ klaart de lucht: 'We hebben de koppen goed bij elkaar gestoken'

18-05-2022 15:43
74

Bij AZ zijn de donkere wolken verdreven, stelt trainer Pascal Jansen. De Alkmaarders wonnen de laatste vier Eredivisie-wedstrijden niet en zijn daardoor veroordeeld tot het spelen play-offs. Dit leidde zowel intern als bij de spelersgroep voor frustratie, maar dat is inmiddels opgeklaard. 

AZ speelt donderdag de eerste halve finale van de play-offs voor Europees voetbal tegen sc Heerenveen. "We hebben goed de koppen bij elkaar gestoken", wordt Jansen op het persmoment van woensdag geciteerd door Voetbal International. "Alles is besproken en benoemd. Waarbij iedereen, spelersgroep en staf, zijn verantwoordelijkheid heeft gepakt."

De keuzeheer geeft aan dat hij de voorbije periode meermaals zag aankomen dat zijn ploeg een zeker lijkende overwinning niet binnen kon slepen. Tegen RKC Waalwijk (1-3) op de laatste speeldag zag hij desalniettemin een compleet ander AZ. "Waarom dat tegen RKC zo anders was, is voor mij niet te verklaren. Ik herkende mijn ploeg niet. Daarover hebben we intens gesproken met elkaar."

Jansen kan tegen de Friezen over een vrijwel fitte selectie beschikken. "Iedereen begint op nul. Het feit dat wij twintig punten meer hebben behaald dan Heerenveen, is morgen geen thema meer. Over twee wedstrijden wordt bepaald wie de beste is. De waarheid zal op het veld liggen."