Heracles-trainer is aangeslagen: 'Ik geef ons vijftig procent kans'

Heracles-trainer is aangeslagen: 'Ik geef ons vijftig procent kans'

18 mei - 21:50
123

René Kolmschot is aangeslagen na de nederlaag van Heracles Almelo. Zijn ploeg was tegen Excelsior rijp voor de slacht en dus valt 3-0 nog mee. Kolmschot houdt vertrouwen in een goede afloop.

Kolmschot zat op de bank na het ontslag van hoofdtrainer Frank Wormuth. "We zijn een broos elftal. Als het even minder gaat, zie je dat het uit elkaar valt. In plaats van dat het compact blijft, loopt het verder uit elkaar", zegt Kolmschot tegen ESPN. "We hadden het gevoel dat de 1-1 zou vallen, maar dan krijg je de 2-0 om de oren en zie je dat het wel heel broos is. Geschrokken? Ja, natuurlijk. Je hoopt op een reactie en krijg je 3-0 op de broek. Tja..."

Gelooft Kolmschot er nog in? "Ja, daar moet ik in geloven. Anders hoef je niet te voetballen. Het moet in ieder geval beter dan vandaag. Voetbal is voetbal. Als je de 1-0 maakt, kan het gaan spoken. Het gaat erom dat we het samen doen, compact blijven en de jongens erin geloven."

"Het zal een klus worden om de neuzen de juiste richting in te krijgen, iedereen is teleurgesteld. Dit doet heel erg veel pijn. Wat dacht je van de supporters, sponsors en iedereen die ons een warm hart toedraagt? Hoeveel kans ik ons nog geef? Vijftig procent."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s