Arnesen legt uit waarom het voor Feyenoord moeilijk wordt om Dessers te houden

Arnesen legt uit waarom het voor Feyenoord moeilijk wordt om Dessers te houden

18-05-2022 22:15 Laatste update: 19-05-2022 11:09
88

Feyenoord kan Cyriel Dessers voor vier miljoen euro kopen van KRC Genk, maar de Rotterdamse club is er dan nog niet. Omdat Dessers op het laatste moment werd gehuurd van Genk, kon Feyenoord geen contractafspraken maken voor ná een eventuele koop.

Technisch directeur Frank Arnesen vraagt zich af of Feyenoord in staat is om Dessers te behouden. "De prijs is bekend, vier miljoen euro. Maar dat is niet het enige. We hebben ook nog niet met Cyriel over de voorwaarden voor een eventueel langer verblijf kunnen spreken. Doordat zijn transfer echt pas enkele minuten voor het sluiten van de transferdeadline tot stand kwam, was daar geen tijd meer voor", zegt Arnesen tegen Voetbal International.

"Hij zat al in Madrid, zou bij Léganes gaan tekenen, toen ik zijn agent aan de lijn kreeg. Het ziet ernaar uit dat het toch niet doorgaat, zoeken jullie nog een spits? Die zochten we zeker. Ik zei: neem hem mee naar een hotel, wij regelen de rest. Onze huisjurist Joris van Bentem is toen als een raket aan het werk gegaan om alle formaliteiten op tijd rond te breien. Om vijf voor twaalf was alles rond, maar met Cyriel konden we geen afspraken meer maken over een eventueel toekomstig contract", zegt Arnesen.

"Je begrijpt dus dat we nog alle zeilen bij moesten zetten om zijn tijdelijke overgang überhaupt op tijd rond te krijgen. Bovendien hadden weinigen tot niemand kunnen voorzien dat hij het nu zó goed zou doen. Intussen is de interesse voor hem alleen maar gegroeid."

Samengevat: als Feyenoord de koopoptie licht, moet het nog met Dessers onderhandelen over de persoonlijke voorwaarden. De kans bestaat dat de spits elders voor veel meer geld kan tekenen.