Van Geel: 'Salarisbudget dat tot de top van de Keuken Kampioen Divisie behoort'

Van Geel: 'Salarisbudget dat tot de top van de Keuken Kampioen Divisie behoort'

19-05-2022 07:40
75

Willem ll kan ondanks de degradatie met de huidige organisatie door. Dat vertelt algemeen directeur Martin van Geel bij ESPN. De degradatie heeft er in Tilburg wel zwaar ingehakt.

Afgelopen weekend viel het doek voor Willem ll, dat in de Keuken Kampioen Divisie moet gaan spelen. "Die is heel hard aangekomen. Een maand of twee geleden stonden we er slecht voor en was er weinig vertrouwen. Het programma was zwaar, desondanks kwamen we dichtbij. De mokerslag kwam hard aan, harder dan ik verwachtte", zegt Van Geel.

Wedden

Meer odds

"Het heeft impact op de begroting, dus we zullen een aantal miljoenen terug gaan. Aan de andere kant is deze club heel stabiel met een ongelooflijke supporterskern, trouwe sponsoren en een goed eigen vermogen. We zullen doorgaan met de huidige organisatie: er hoeven geen gedwongen ontslagen te vallen. We blijven op een goed niveau, maar er is wel werk aan de winkel voor onze nieuwe technisch directeur Teun Jacobs", vervolgt Van Geel.

Eén van de taken is het samenstellen van een selectie. "We hebben maar twaalf, dertien spelers onder contract staan. Er zullen er nog twaalf, dertien bij moeten komen. De basis is in ieder geval goed. We hebben een salarisbudget dat tot de top van de Keuken Kampioen Divisie behoort en waarmee we om het kampioenschap kunnen strijden."

Waarom Willem ll gedegradeerd is? "Wellicht toch kwaliteit in de groep, waardoor het vertrouwen steeds minder werd. We hebben veel wedstrijden zonder publiek gespeeld door de lockdown. Op de ranglijst stonden we zonder publiek helemaal onderaan, dus we zijn enorm afhankelijk van de ondersteuning van supporters en sponsors. Je moet het ook zelf kunnen doen, maar het is een optelsom van. Dan kom je in een negatieve spiraal. Die hebben we kunnen doorbreken met de komst van Kevin Hofland."