Senesi hakt knoop door, inspanningen Mancini tevergeefs: 'Vertelde over project'

Senesi hakt knoop door, inspanningen Mancini tevergeefs: 'Vertelde over project'

19 May - 11:04
55

Marcos Senesi kiest voor een interlandcarrière namens Argentinië en bedankt voor de toenadering vanuit Italië. Doordat de 25-jarige Feyenoord-verdediger ook Italiaanse roots heeft, zag bondscoach Roberto Mancini zijn kans schoon.

Senesi werd opgeroepen voor de komende interlandperiode – waarin Argentinië tegen uitgerekend Italië speelt – en zal ook voor zijn kans gaan bij de regerend Copa América-winnaar. "Het Italië-verhaal klopt", vertelt hij vanuit het Feyenoord-trainingskamp in Portugal aan de Argentijnse krant Olé. "Ik heb contact gehad met Roberto Mancini, hij heeft me ingelicht over zijn project. Maar ik heb ook met de Argentijnse stafleden gesproken. Mijn beslissing is duidelijk, ik wil graag voor mijn land uitkomen."

De inspanningen van Mancini zijn dus voor niets geweest, maar Senesi voelt zich gevleid door de interesse vanuit Italië. "Twee nationale teams die in mij geïnteresseerd zijn, dat maakt me dolgelukkig. Het betekent dat ik mijn werk goed doe", aldus de verdediger. "Toen ik gebeld werd, heb ik er serieus naar geluisterd met mijn familie. Maar ik droom er van kinds af aan al van om voor Argentinië te spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s