'Huntelaar noemde mij altijd zijn zoon en ik noemde hem altijd trainer'

'Huntelaar noemde mij altijd zijn zoon en ik noemde hem altijd trainer'

19 mei - 14:05
100

Lassina Traoré kijkt met een fijn gevoel naar zijn vriendschap met Klaas-Jan Huntelaar. De spits van Shakhtar Donetsk kon het bij Ajax erg goed vinden met de voormalig Oranje-international. Traoré laat zich ook kort uit over de oorlog in Oekraïne.

Traoré, die momenteel in Nederland revalideert van een zware knieblessure, vertelt in gesprek met Voetbal International over zijn band met Huntelaar. "Hij noemde mij altijd zijn zoon en ik noemde hem altijd trainer", stelt de aanvaller uit Burkina Faso. "Hij is écht een topgozer. We hadden veel lol samen."

Dat Huntelaar ook vaak trefzeker was bij korte invalbeurten, verbaasde Traoré. "Ik vroeg hem steeds hoe hij dat toch deed." Als antwoord kreeg de oud-Ajacied dat hij meer moest focussen op zijn tegenstanders en de ruimte, in plaats van op de bal.

Oekraïne
Traoré maakte afgelopen zomer een transfer naar Shakhtar. In Oekraïne is de competitie vanwege de oorlog afgebroken. Drie weken voordat Rusland binnenviel, was Traoré het laatst in Oekraïne. "Toen ik wakker werd, had ik ongelooflijk veel berichten", blikt hij terug. "Iedereen vroeg waar ik was. Ik was bang en keek direct naar het nieuws. Ik was compleet in shock. (...) Ik hoop dat de oorlog snel voorbij is en ik kan terugkeren naar Oekraïne."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie