Ajax-talent wijst Oranje onder 17 de weg naar de kwartfinale op het EK

19-05-2022 21:28
26

Oranje onder 17 heeft op het Europees kampioenschap in Israël de kwartfinale bereikt. Na de 3-1 zege op de leeftijdsgenoten van Bulgarije, werd donderdagmiddag ook Polen geklopt: 2-1.

Door die twee overwinningen is het al zeker dat het keurkorps van bondscoach Mischa Visser bij de laatste acht op het EK zal staan. De laatste groepswedstrijd tegen de Fransen doet er derhalve niet meer toe, maar dat had zomaar anders kunnen lopen.

Polen maakte het de Oranje-talenten erg moeilijk en pas in minuut 51 pakte Nederland de leiding. Dean Huijsen, die in de opleiding van Juventus speelt, mocht aanleggen voor een strafschop en benutte die koeltjes. Daarmee was Polen nog niet geslagen, want zij bleven in de wedstrijd hangen en kwamen twee minuten voor tijd via Tomasio Guercio plotseling langszij.

Een gelijkspel was niet genoeg om de volgende ronde te bereiken en dus moest er in de slotfase nog gezocht worden naar een winnende goal. Die kwam er ook, van Ajacied Yoram Boerhout. Hij viel in en zorgde met zijn treffer in minuut 93 voor een ticket naar de kwartfinale.

Opstelling Oranje onder 17: Kuijsten; Rovers (46. Henry), Blokzijl, Huijsen, Breinburg (61. Kleijn); Vos, Misehouy (72. Milambo), Van den Heuvel; Slory (46. Banzuzi), Van Duiven, Babadi (89. Boerhout).