Everton draait 2-0 achterstand toch nog om in zege en blijft in de Premier League

19-05-2022 22:42
52

Everton heeft zich officieel veilig gespeeld in de Premier League. The Toffees, waar Donny van de Beek de hele wedstrijd op de bank bleef zitten, wonnen met 3-2 van Crystal Palace en dat was genoeg om definitief afstand te nemen van de degradatiezone.

Met een thuisoverwinning op The Eagles donderdagavond zou Everton al zeker zijn van Premier League-behoud. Zo voetbalde de ploeg van trainer Frank Lampard echter niet in de openingsfase. Palace was beter en kwam via Jean-Philippe Mateta na 21 minuten op voorsprong. De defensie van Everton zag er daarbij niet al te best uit.

Even later bleek het geluk ook nog eens aan de zijde van de gasten uit Zuid-Londen te zijn. Aanvaller Jordan Ayew kreeg voor een harde charge slechts geel, waar rood wellicht op zijn plaats was geweest. Daardoor kon diezelfde Ayew even later de 0-2 aantekenen en keek Everton tegen een nog lastigere opgave aan.

In de tweede helft nam de druk van The Toffees op het doel van Palace toe. Dat leverde al snel de aansluitingstreffer van Michael Keane op en was de hoop op Goodison Park weer helemaal terug. Een kwartier voor tijd was het al helemaal feest. Richarlison prikte de 2-2 tegen de touwen en toen was ook de overwinning en de directe handhaving plots nabij.

Dominic Calvert-Lewin maakte vijf minuten voor tijd de o zo belangrijke goal. De spits van Everton zorgde voor een explosie van vreugde in het blauwe deel van Liverpool, aangezien de winst genoeg was om handhaving veilig te stellen. De fans van The Toffees waren er zo blij mee dat ze het veld na de goal al betraden, maar na een korte pauze en een paar minuten voetballen was het definitief en kon het veld écht bestormd worden.