Utrecht loopt over armzalig Vitesse heen, maar vergeet tweeluik al te beslissen

19-05-2022 22:55
90

FC Utrecht gaat met een comfortabele voorsprong op zak naar Arnhem voor de return van de Europese play-offwedstrijd tegen Vitesse. De formatie van trainer Rick Kruys was in de Domstad met name voor rust veel beter en mocht klagen dat de eindstand 3-1 was.

De Arnhemmers waren in de eerste helft geen schim van de ploeg die dit seizoen de knock-outfase van de Conference League haalde. Utrecht was heer en meester en liep, gesteund door het eigen publiek, al snel uit naar een 2-0 voorsprong. Eerst kopte de afzwaaiende Willem Janssen bij de tweede paal binnen na een afgeslagen corner en even later prikte Sander van de Streek in de korte hoek de tweede Utrechtse goal tegen de touwen.

In het restant van de eerste helft was het wachten op meer goals van Utrecht. Die vielen echter niet en alleen daardoor had Vitesse in de tweede helft nog iets om op te hopen. Na rust werd het echter vooral grimmiger en waren er meer opstootjes te zien dan goed uitgespeelde aanvallen. Ook dat speelde de Domstedelingen in de kaart.

Pas in de slotfase begon de ploeg van trainer Thomas Letsch wat te drukken. De bezoekers dachten met een 2-1 nog wel een redelijke uitgangspositie mee naar Arnhem te kunnen nemen, maar het liep heel anders. In een tegenstoot maakte Riechedly Bazoer in het strafschopgebied een oerstomme overtreding, waarna scheidsrechter Higler de bal op de stip legde. Simon Gustafson liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 3-0.

De marge was daarmee heel erg ruim, maar Utrecht vergat om de poort achterin gesloten te houden. Patrick Vroegh vond de bal vijf minuten voor tijd voor de voeten en schoot raak, waardoor de gasten heel even aan een wondertje konden denken. De thuisploeg hield met behulp van de kolkende Galgenwaard het verschil echter op twee goals en reist daarmee zondag af naar GelreDome, waar om 18.00 uur afgetrapt wordt.