FC Utrecht-middenveld valt uit elkaar: ook Gustafson kondigt vertrek aan

FC Utrecht-middenveld valt uit elkaar: ook Gustafson kondigt vertrek aan

20 May - 07:05
88

FC Utrecht heeft donderdagavond zijn Europese ambities levend gehouden, maar zou bij eventuele plaatsing voor de Conference League-voorrondes wel zijn middenveld moeten verversen. In navolging van Joris van Overeem heeft ook Simon Gustafson zijn vertrek aangekondigd.

Zowel Van Overeem – die voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse al bevestigde dat hij zijn 'afscheidstournee' tegemoetgaat – als Gustafson speelt al sinds 2018 in De Galgenwaard en loopt uit zijn contract. De Zweed benutte in zijn laatste of één na laatste thuiswedstrijd een penalty en stond na afloop RTV Utrecht te woord. "Ik ben met mijn laatste wedstrijden bezig. Dat is haast wel zeker", liet hij weten na de 3-1 tegen Vitesse.

Ook eventuele plaatsing voor Europees voetbal lijkt geen factor te zijn. "Of ik dan nog in het team zit? Nee, ik denk het niet", aldus de Zweedse linkspoot, die nog niet kon zeggen of hij al met andere clubs bezig is. "Ik heb nog geen beslissing genomen, no real reason to speak about it."

FC Utrecht verdedigt zondag zijn voorsprong in het stadion van Vitesse. Als dat lukt, wacht sc Heerenveen of Vitesse in de finale van de play-offs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s