Update: PSV bevestigt, Thomas gaat Eindhoven na vier seizoenen verlaten

Update: PSV bevestigt, Thomas gaat Eindhoven na vier seizoenen verlaten

20 May - 11:12 Laatste update: 11:14
119

PSV heeft al afscheid genomen van Eran Zahavi en de vorig seizoen al verhuurde Michal Sadílek (FC Twente) en Timo Baumgartl (Union Berlin), maar gaat nog meer spelers uitzwaaien. Volgens het Eindhovens Dagblad keert ook Ryan Thomas niet terug, gaat Yvon Mvogo ervan uit dat het voor hem bij twee seizoenen in Eindhoven blijft en vertrekt ook Vincent Müller.

Het contract van Thomas loopt af en is, net als dat van Zahavi, formeel opgezegd. Van Zahavi is inmiddels definitief zeker dat hij vertrekt en volgens het ED keert ook Thomas niet meer terug. Daarnaast heeft Mvogo al afscheid genomen van zijn teamgenoten. De Zwitser werd twee seizoenen lang gehuurd van RB Leipzig en heroverde onlangs zijn plekje, ten koste van Joël Drommel. PSV leek te overwegen om te praten over een langer verblijf, maar heeft dit vooralsnog niet doorgezet. Mvogo lijkt er ook niet meer op te rekenen dat dit nog gaat gebeuren.

Met Müller gaat er nog een keeper vertrekken, hoewel het contract van de Duitser nog één jaar doorloopt. Müller werd door landgenoot Roger Schmidt naar Eindhoven gehaald, maar keepte zijn wedstrijden sindsdien voor Jong PSV. De clubleiding vindt dat hij zich onvoldoende ontwikkeld heeft, bericht het ED. PSV zoekt naar nieuwe keepers, met Jasper Cillessen (Valencia) en Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) als meest prominente kandidaten.

Update: PSV heeft het vertrek van Thomas bevestigd via de clubkanalen. De Nieuw-Zeelander kwam in 2018 over van PEC Zwolle, maar kwam mede door hardnekkig blessureleed tot slechts 48 wedstrijden in vier jaar. Zijn laatste optreden van dit seizoen dateert van 3 oktober, nu mag Thomas transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s