Koeman vult deel technische staf van Oranje in met goede bekenden

Koeman vult deel technische staf van Oranje in met goede bekenden

20 mei - 09:05 Laatste update: 09:16
95

Ronald Koeman gaat bij het Nederlands elftal weer samenwerken met zijn broer. De KNVB maakt vrijdag bekend dat Erwin Koeman aan de slag gaat als assistent van de nieuwe bondscoach, terwijl Patrick Lodewijks de keeperstrainer wordt.

Ronald Koeman neemt na het WK in Qatar het stokje over van Louis van Gaal. Laatstgenoemde heeft momenteel Danny Blind en Edgar Davids als assistenten en Frans Hoek is keeperstrainer.

"We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen. Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt", zegt Koeman op de website van de KNVB. "De drieënhalf jaar met Erwin in Engeland (bij Southampton en Everton, red.) hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken. Patrick is een vakman als het gaat om keeperszaken. Dat was voor mij al duidelijk tijdens onze periodes bij Feyenoord, Everton en eerder het Nederlands elftal."

Voor Erwin Koeman (60) wordt het zijn eerste klus bij de KNVB. De 31-voudig international was eerder bondscoach van Hongarije en Oman en stond als trainer ook op eigen benen bij onder meer Feyenoord en FC Utrecht. Hij onderging in de zomer van 2020 een hartoperatie en ging een jaar later aan de slag bij Beitar Jeruzalem. Eind vorig jaar vertrok de oudste van de broers uit Israël. Hij gaf toen aan niet meer als hoofdtrainer te zullen werken. 

Lodewijks begint aan zijn derde periode als keeperstrainer van Oranje, dat was hij eerder tussen 2014-2015 en 2018-2021. Hij keepte zelf bij PSV, FC Groningen en Feyenoord. Beiden tekenen een contract tot medio 2026.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie