Genereuze Haaland laat voor half miljoen aan cadeautjes bezorgen bij Dortmund

Genereuze Haaland laat voor half miljoen aan cadeautjes bezorgen bij Dortmund

20 May - 10:25
94

Erling Haaland vertrekt deze zomer bij Borussia Dortmund, maar hij laat zijn ploeggenoten niet met lege handen achter. De Noorse topspits heeft alle 33 spelers van Die Schwarzgelben een Rolex cadeau gegeven. Elk horloge heeft een waarde van 13.000 à 15.000 euro.

Dat meldt BILD. Ook de stafleden en andere medewerkers zoals teamdokters, fysiotherapeuten en koks van Dortmund werden niet overgeslagen. Zij kregen een Omega, die per stuk zo'n 5000 à 7000 euro kosten. Daarmee gaf Haaland in totaal zo'n half miljoen euro uit aan de afscheidscadeautjes. De 21-jarige topschutter vertrekt deze zomer naar Manchester City, dat gebruik maakte van een transferclausule van naar verluidt 75 miljoen euro.

Haaland bestelde de horloges bij een juwelier in Nederland, stelt de boulevardkrant. Ze werden met twee limousines bezorgd. Elk horloge heeft een persoonlijke gravering. Daarnaast voegde Haaland drie foto's toe: één met zijn rugnummer 9, één van de DFB-Pokal van 2021 en een juichfoto. 

Het genereuze gebaar kost Haaland overigens net iets meer dan een weeksalaris. Hij zou bij Manchester City net iets minder gaan verdienen dan Kevin De Bruyne, die wekelijks 440.000 euro op zijn rekening krijgt gestort.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s