Liverpool-'legende' Origi lijkt op weg naar Milaan, Klopp lovend: Een genot

Liverpool-'legende' Origi lijkt op weg naar Milaan, Klopp lovend: "Een genot"

20 May - 11:44
17

Divock Origi gaat Liverpool na acht jaar definitief verlaten. De Belg was in al die jaren nooit een vaste waarde, maar is wel voor altijd aan één van de meest legendarische wedstrijden in de clubgeschiedenis verbonden.

Origi loopt uit zijn contract en zal Liverpool ook verlaten, bevestigt manager Jürgen Klopp tijdens zijn perspraatje. "Ik verwacht dat hij een speciaal afscheid krijgt, want voor mij is hij een Liverpool-legende", aldus de Duitser. "Het was een genot om met hem te werken." Onder meer The Athletic en The Guardian meldden donderdag al dat Origi op weg is naar AC Milan.

De in Oostende geboren spits speelde zich tijdens het WK van 2014 in de kijker en verhuisde toen van Lille OSC naar Liverpool. Na uitleenbeurten bij zijn oude club en VfL Wolfsburg bleef hij als supersub aan boord. Op 7 mei 2019 pakte hij zijn moment in de spotlights: Liverpool maakte tegen FC Barcelona een 3-0 achterstand goed en bereikte de Champions League-finale, Origi verving de absente Roberto Firmino en scoorde twee keer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s