Roda JC hoopt zich te versterken met lichtpuntje van Helmond Sport

Roda JC hoopt zich te versterken met lichtpuntje van Helmond Sport

23 May - 10:45 Laatste update: 13:58
27 Reacties

Tim van Duijn

Roda JC hoopt zich op korte termijn te versterken met Boyd Reith. De 23-jarige rechtsback is na zijn vertrek bij Helmond Sport transfervrij. Roda lijkt de strijd te winnen.

Reith komt uit de jeugd van Feyenoord en maakte twee jaar geleden via Jong Sparta de overstap naar Helmond Sport, waar hij een goede indruk achter wist te laten en een van de lichtpuntjes was. Reith speelde bijna alles en leverde in zijn eerste jaar zeven assists af, dit seizoen drie. Hij scoorde twee keer.

Helmond Sport wilde graag met Reith door, maar de verdediger heeft een aanbieding afgeslagen. Vanwege zijn transfervrije status was hij voor veel clubs interessant. Ook vanuit de Eredivisie werd hij gevolgd: in de wandelgangen werden Go Ahead Eagles en Excelsior als mogelijk geïnteresseerde clubs genoemd. 

Reith wordt de eerste zomeraanwinst van Roda JC. De club moet rekening houden met het vertrek van een aantal spelers. Zo staat Patrick Pflücke in de belangstelling van clubs uit de Eredivisie en ook is er belangstelling voor Dylan Vente.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s