Ten Hag: 'Het raakt je, want als het je niet zou raken was het nietszeggend'

Ten Hag: 'Het raakt je, want als het je niet zou raken was het nietszeggend'

20 mei - 19:33 Laatste update: 19:37
49

Erik ten Hag blikt in een afscheidsinterview nog eenmaal terug op zijn periode als trainer bij Ajax. De nieuwe Manchester United-manager vond het lastig om afscheid te nemen, wat zorgde voor gemengde gevoelens. 

"Of Ajax in mijn hart zit? Ja, daar is geen twijfel over mogelijk", stelt Ten Hag tegenover de clubkanalen. "Ik heb altijd een hele sterke verbinding gevoeld met mijn spelers. De spelers moeten voor een coach willen lopen, dat hebben ze gedaan." Dat de keuzeheer daags na de slotronde van de Eredivisie afscheid moest nemen van zijn spelers en staf, viel hem zwaar. "Je weet dat de dag gaat komen, maar het zorgde voor mixed feelings. Zo gaat het in het leven, maar het raakt je. Dat is ook weer een goed teken. Als het je niet zou raken, zou die band er niet zijn en is het nietszeggend."

Ten Hag beseft wat hij heeft neergezet bij de regerend landskampioen, maar weet dat hij de club in veilige handen achterlaat. "Ajax is en blijft Ajax. Er zullen talenten blijven voortkomen en omhoog komen", zegt hij. "Ajax heeft een sterke financiële basis, waardoor ook de scouting zijn rendement kan hebben en Ajax altijd een sterk elftal zal hebben. Door dat, gekoppeld aan een goede staf met aan het hoofd een nieuwe trainer, zal Ajax succesvol blijven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!