NAC bereikt overnameakkoord: 'Club wordt weer baas in eigen huis'

NAC bereikt overnameakkoord: 'Club wordt weer baas in eigen huis'

20 mei - 19:50 Laatste update: 20:12
77

De overname van NAC Breda is akkoord. Aandeelhouders van de club hebben een overeenstemming bereikt met het investeerderscollectief NAC=Breda, een groep lokale investeerders. De Raad van Commissarissen heeft de overdracht goedgekeurd.

'Overname NAC akkoord, club wordt weer baas in eigen huis', schrijft de Bredase club op de clubsite. NAC dreigde in buitenlandse handen te vallen, maar daar was de aanhang fel op tegen. Met NAC=Breda blijft het club-DNA bestaan. "We zijn ongelooflijk trots en blij dat deze stap is gezet", reageert Jasper van Eck namens het investeerderscollectief. "De afgelopen weken hebben we elkaar op een fantastische manier gevonden vanuit één gedachte: onze club helpen. Niet uit financieel belang, maar uit clubliefde."

"We bieden NAC een duurzame toekomst, de club wordt weer baas in eigen huis", vervolgt hij. "Wij als investeerders verdwijnen naar de achtergrond en maken de weg vrij voor een nieuwe, autonome clubleiding, die voetbal boven alles zal zetten." De aandelen worden ondergebracht in een stichting, waardoor de investeerders geen zeggenschap krijgen over het voetballende aspect.

"Op deze manier krijgt NAC een structuur zoals ook clubs als AZ en PSV die al jaren hebben", reageert Sebastian Verkuilen namens het collectief. "We hebben ons de afgelopen weken uitvoerig laten informeren door de beste specialisten in het betaald voetbal, en zijn ervan overtuigd dat NAC op deze manier een stabiele en bestuurbare club kan worden, met korte lijnen en gescheiden machten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie