'Portugese corruptiezaak komt boven tafel: Dost mocht niet dwarsgezeten worden'

'Portugese corruptiezaak komt boven tafel: Dost mocht niet dwarsgezeten worden'

20 mei - 21:20 Laatste update: 21:53
22

Portugal is momenteel in de ban van de 'Cashball'-zaak. João Gonçalves, Gonçalo Rodrigues en Paulo Silva zijn zakenmannen die worden verdacht van corruptie. Zij zouden spelers van Chaves hebben aangespoord om Bas Dost zoveel mogelijk met rust te laten in twee specifieke wedstrijden. Dost speelde toen nog bij Sporting Portugal.

Het doel van de zakenmannen was het bevoordelen van zowel de handbalploeg als de voetbalploeg. Chaves speelde op 14 januari 2017 (competitie) en 17 januari (kwartfinale beker) tegen Sporting.

In beide wedstrijden moest verdediger Freire Dost 'vrij laten bewegen, zonder tegenstand'. Dan zou hij twee keer 12.500 euro krijgen. In de eerste wedstrijd scoorde Dost twee keer, in de andere niet.

Het aanbod werd niet geaccepteerd. Hij deed in beide wedstrijden wel negentig minuten mee. Het bedrag van 25.000 euro werd de speler in het hotel aangeboden, zo staat volgens Portugese media in het vonnis. Dost speelt inmiddels bij Club Brugge, Freire op het derde niveau van Japan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!