Verrassing in de maak: transfervrije Buijs duikt plots op in België

Verrassing in de maak: transfervrije Buijs duikt plots op in België

20 May - 22:10 Laatste update: 22:52
87

Een verrassing is in de maak: Danny Buijs wordt de nieuwe trainer van KV Mechelen, melden bronnen aan deze website na berichtgeving van Het Nieuwsblad en De Telegraaf. Buijs was na vier seizoenen FC Groningen vrij op de transfermarkt en dus beschikbaar. 

Mechelen hoopt Buijs op korte termijn voor te stellen. Mechelen werd enthousiast van Buijs omdat hij te boek staat als 'een gepassioneerd en tactische sterke coach met oog voor de jeugd', schrijft Het Nieuwsblad, dat de transfer van Björn Meijer aanhaalt. De linksback maakt voor zes miljoen euro de overstap van FC Groningen naar Club Brugge. 

Buijs zette bij Groningen zijn eerste stappen als hoofdtrainer in het profvoetbal. Daarvoor was hij hoofdtrainer van Kozakken Boys. Buijs begon slecht bij Groningen, mocht blijven zitten en presteerde daarna gezien de beschikbare middelen redelijk tot goed. Dit seizoen ging het minder, maar daarbij moet worden gezegd dat de selectie van Groningen minder was dan daarvoor. Hij onderhield een moeizame relatie met technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s