'Pogba bereikt akkoord en keert na zes jaar terug bij oude liefde Juventus'

'Pogba bereikt akkoord en keert na zes jaar terug bij oude liefde Juventus'

21 mei - 08:20
38

Paul Pogba keert terug bij Juventus, zo melden toonaangevende Italiaanse media. De 29-jarige middenvelder heeft een mondeling akkoord bereikt met de Italiaanse topclub over een contract voor drie seizoenen. Hij komt transfervrij over van Manchester United.

Het was al duidelijk dat Erik ten Hag op Old Trafford niet zou gaan samenwerken met Pogba. De Franse international werd in verband gebracht met onder meer Paris Saint-Germain, Real Madrid en zelfs Manchester City, maar de keuze is gevallen op Juventus. Het wordt zijn tweede periode bij La Vecchia Signora, die hem in 2012 transfervrij overnam van United om hem vier jaar later voor ruim honderd miljoen euro weer te verkopen aan de Premier League-grootmacht.

Pogba benaderde op Old Trafford echter zelden zijn vorm uit Turijn, waardoor er na zes seizoenen een einde komt aan zijn tijd bij United. Volgens onder meer La Gazzetta dello Sport tekent hij een contract voor drie jaar bij Juventus, ter waarde van 7,5 miljoen euro per seizoen. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot tien miljoen. Het is beduidend minder dan hij in Engeland verdient, al zijn de belastingregels wel gunstiger in Italië. Zijn liefde voor Juve gaf echter de doorslag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.