WK heeft invloed op mogelijke transfer: 'Zie de situatie van Wijnaldum'

WK heeft invloed op mogelijke transfer: 'Zie de situatie van Wijnaldum'

21 May - 08:39
35

Mark Flekken zal wel twee keer nadenken voor hij deze zomer vertrekt bij SC Freiburg. De 28-jarige doelman wil niet zijn eigen glazen ingooien zo kort voor het WK in Qatar met Oranje.

"Kijk, zoals iedereen weet, zijn speelminuten bij de club heel belangrijk voor Louis van Gaal", vertelt Flekken in De Telegraaf. "Zie de situatie van Georginio Wijnaldum. Die speelt weinig bij Paris Saint-Germain en de bondscoach roept hem nu niet op. En daarom is het voor mij heel belangrijk dat ik komend seizoen opnieuw een stabiele eerste seizoenshelft draai, voordat het WK begint. Alleen dan maak ik een kans."

De Limburger zal goed nadenken als clubs zich voor hem melden. "Natuurlijk heeft het WK daar invloed op. Zekerheid van speeltijd heb ik bij Freiburg. Maar ook door alles wat we dit seizoen hebben bereikt met de club, zit een transfer nog niet in mijn hoofd." Bovendien zitten hij en zijn familie goed op hun plek. "Al ben ik ook realistisch genoeg om te zeggen dat ik niet weet wat er in de toekomst gebeurt. Ook ik heb mijn ambities en droomde als jongetje van de Champions League-hymne. Volgend seizoen wil ik eerst bevestigen dat ik geen eendagsvlieg ben."

Door zijn status als Oranje-international, zou hij ook interessant kunnen zijn voor Ajax, PSV en Feyenoord. Zeker gezien de personele problemen in vooral Amsterdam en Eindhoven. "Mocht ik ooit een stap maken, dan sta ik open voor alles. Ook voor Nederland", zegt Flekken daarover. "Natuurlijk zou het mooi zijn als er een club als bijvoorbeeld Ajax komt aanzetten. Maar ik hou er niet zo van om te speculeren. Ik ben iemand die kijkt wat er op zich afkomt en niet te ver wil vooruitdenken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s