ADO zet stap richting Eredivisie: FC Eindhoven is kansloos in eigen huis

21-05-2022 18:27
110

ADO Den Haag is nog maar één horde verwijderd van promotie naar de Eredivisie. De Residentieclub had in de return weinig te duchten van FC Eindhoven: 1-2.

ADO won dinsdag thuis nipt met 2-1, waardoor het nog aan de bak moest in het Jan Louwers Stadion. Opnieuw sloeg Thomas Verheydt al snel toe voor de Hagenaars. De sterke spits schoot laag en hard binnen na een vlotte aanval. Het was een boost voor ADO, dat na 26 minuten al in een zetel zat. Collin Seedorf kopte de bal ongelukkig in zijn eigen doel na een duwtje in de rug van Samy Bourard. Arbiter Bas Nijhuis vond het echter geen overtreding.

FC Eindhoven leek last te hebben van de zenuwen en ook een dubbele wissel in de rust bood geen soelaas. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie had weinig in te brengen tegen nummer vier ADO, dat via Sem Steijn dicht bij de 3-0 was. De naar FC Twente vertrekkende aanvallende middenvelder raakte de paal. In de slotminuten deed de thuisploeg alsnog wat terug via een rake kopbal van Mawouna Amevor, maar het was niet genoeg om ADO nog in de problemen te brengen.

De ploeg van trainer Giovanni Franken plaatst zich voor de finale van de play-offs, waarin vermoedelijk Excelsior de tegenstander is. De Kralingers verdedigen zaterdagavond een 3-0 voorsprong op bezoek bij Heracles Almelo.