La Liga is woedend na Mbappé-nieuws en onderneemt stappen tegen PSG

La Liga is woedend na Mbappé-nieuws en onderneemt stappen tegen PSG

21-05-2022 19:17 Laatste update: 21:05
222

La Liga-voorzitter Javier Tebas is zaterdag in woede ontstoken na het nieuws dat Kylian Mbappé toch niet naar Real Madrid vertrekt, maar bij Paris Saint-Germain blijft. De Spaanse preses hekelt de Qatarese eigenaren van de Franse kampioen.

Mbappé zou Real en PSG tegen elkaar uitgespeeld hebben om zo financieel de beste deal uit het vuur te slepen. Dat de Parijzenaars zo diep in de buidel tasten om de 23-jarige superster te behouden, kan Tebas niet verkroppen. 'Wat PSG gaat doen met Mbappé na het lijden van 700 miljoen euro verlies in de afgelopen seizoenen en het hebben van meer dan 600 miljoen aan loonkosten, is een belediging voor het voetbal. El-Khelaïfi (voorzitter van PSG, red.) is net zo gevaarlijk als de Super League', schrijft hij op Twitter.

In La Liga gelden strenge financiële regels voor clubs. Daar kreeg onder meer FC Barcelona al mee te maken. Franse en Spaanse media pakten eerder op de dag uit met het nieuws dat Mbappé voor een langer verblijf bij PSG heeft gekozen. Hij zet vermoedelijk spoedig zijn handtekening onder een nieuw contract.

Update: La Liga onderneemt stappen tegen Paris Saint-Germain na het nieuws dat Kylian Mbappé een nieuw megacontract heeft getekend in het Parc des Princes. De Spaanse competitieorganisator zag Real Madrid naast de Franse aanvaller grijpen door het financiële geweld uit Parijs. 'Dit is een schandaal. Wij zullen PSG nu rapporteren bij de UEFA, de Franse autoriteiten en EU-autoriteiten', zo valt te lezen in het statement.

La Liga-voorzitter Javier Tebas noemde het 'een belediging voor het voetbal' dat PSG een nieuw monstersalaris kan voorschotelen aan Mbappé, hoewel de club een verlies leed van 700 miljoen over de afgelopen seizoenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie