Het doek is gevallen: Heracles daalt na zeventien jaar af naar het tweede niveau

Het doek is gevallen: Heracles daalt na zeventien jaar af naar het tweede niveau

21 May - 21:55 Laatste update: 22:01
291

Heracles Almelo is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. Na een 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Excelsior begon de ploeg van interim-trainer René Kolmschot in eigen huis aan een schier onmogelijke taak. Ondanks een korte opleving, kon Heracles niet voor een stunt zorgen: 1-3. 

Vanaf de start was duidelijk zichtbaar dat de Heraclieden voor hun laatste kans vochten. Een goede solo van Luca de la Torre werd net niet binnengelopen en een verwaalde voorzet van Bilal Basacikoglu raakte de lat. Driemaal was scheepsrecht: Sinan Bakis promoveerde een goed aangesneden voorzet met het hoofd tot een doelpunt. 

Het Erve Asito ging achter de ploeg staan en ineens leek een wonder niet ondenkbaar. Hoewel Kenzo Goudmijn namens Excelsior de paal raakte, waren opnieuw Bakis en Noah Fadiga dicht bij de tweede Heracles-treffer. Direct na rust kreeg de thuisploeg de genadeklap te verwerken, toen Thijs Dallinga voor de gelijkmaker zorgde. De ploeg besloot één op één te spelen en al vroeg alles-of-niets te spelen, wat resulteerde in een nieuwe Kralingse treffer. Mats Wieffer was de gevierde man aan Excelsior-zijde en maakte aan alle Heracles-illusies een eind. 

In de slotfase strooide Nikolas Agrafiotis op aangeven van Chouhaib Driouech nog extra zout in de Almelose wonden. Vlak daarna werd het duel ontsierd door Heracles-fans die met vuurwerk gooiden. De wedstrijd werd even stilgelegd, maar de blessuretijd werd wel uitgespeeld. Daarin gebeurde vrijwel niets meer. 

Heracles speelde sinds 2005 onafgebroken in de Eredivisie, maar is na zeventien jaar veroordeeld tot het tweede niveau. Excelsior treft in de finale van de play-offs ADO Den Haag, dat eerder op de zaterdag FC Eindhoven uitschakelde. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s