Fortuna-trainer Ultee trots: 'Als je ziet hoe drie man zich voor die bal gooit'

Fortuna-trainer Ultee trots: 'Als je ziet hoe drie man zich voor die bal gooit'

22-05-2022 11:24 Laatste update: 11:51
29

Fortuna Sittard wist zich na een zinderend competitieslot op het nippertje te handhaven in de Eredivisie. Trainer Sjors Ultee kon zijn zenuwen niet onder controle houden en prijst zijn ploeg voor de geleverde arbeid.

Fortuna Sittard won op de laatste speeldag met 0-1 op bezoek bij NEC, waardoor handhaving veiliggesteld werd. "Tot en met de rust viel het mee met de spanning. We hebben zo'n horloge om waar je de hartslag op kan zien. Ik dacht: nou best rustig nog. Op het einde heb ik niet meer gekeken, maar de laatste tien minuten was ik niet meer rustig", zegt Ultee aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

De oefenmeester van Fortuna Sittard complimenteert zijn ploeg voor de strijdlust. "Als je ziet hoe drie man zich voor die bal gooit", reageert hij op een hachelijk moment in het doelgebied van Fortuna Sittard in de slotfase van de wedstrijd. "De manier waarop we ons gehandhaafd hebben, echt met z'n allen. En daardoor waren we net goed genoeg om erin te blijven."

Ultee denkt dat de ploeg uit Limburg zich niet had weten te handhaven zonder Zian Flemming. Maar hij zag dit seizoen nog een andere uitblinker rondlopen in Sittard. "Deroy Duarte heeft een hele belangrijke rol gehad, maar die hoor je bijna nergens terug. Hij is voor ons echt heel belangrijk geweest."