Ten Hag vol lof over 'voorbeeld' voor Ajax-spelers: 'Het is zijn way of life'

Ten Hag vol lof over 'voorbeeld' voor Ajax-spelers: 'Het is zijn way of life'

22 May - 16:16
38

Ajax verloor Marc Overmars, maar heeft met Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar twee volwaardige vervangers in huis. Dat stelt Erik ten Hag in zijn afscheidsinterview. Hij is vooral lovend over Huntelaar.

De oud-spits is sinds maart de rechterhand van Hamstra, die vorig jaar werd aangesteld als technisch manager. De twee zijn samen met algemeen directeur Edwin van der Sar verantwoordelijk voor, onder meer, het aan- en verkoopbeleid.

Ten Hag prijst met name Huntelaar. "Hij is weer terug bij Ajax, in een andere rol. Je ziet gelijk de gedrevenheid", zegt de nieuwe manager van Manchester United bij Ajax TV. "Ik heb dat prachtig gevonden. Er zijn er maar weinig die zulke gretigheid tonen. Het is gewoon zijn way of life. Daarmee is hij een absoluut voorbeeld voor alle spelers, zeker voor de jeugd."

Ten Hag was al eerder bijzonder lovend over Huntelaar, zo ook deze week in De Telegraaf. "Je ziet dat Klaas het in de vingers heeft. Je zou bijna zeggen dat hij ervoor in de wieg is gelegd. Er begint al veel met zijn persoonlijkheid, de drive die hij heeft. Hij is intelligent en laat zien dat hij strategisch kan denken. Hij heeft zeker een aantal overeenkomsten met Overmars."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s