Matchwinner Aboukhlal laat frustraties de vrije loop bij AZ: 'Heeft een historie'

Matchwinner Aboukhlal laat frustraties de vrije loop bij AZ: 'Heeft een historie'

22-05-2022 17:01
117

Zakaria Aboukhlal is na AZ - sc Heerenveen de meest besproken man in Alkmaar. De matchwinner viel in, werd uitgefloten, maakte de beslissende goal en liet zijn frustraties de vrije loop. Kenneth Perez denkt er het zijne van.

Aboukhlal trok zijn shirt uit en maakte met wilde armgebaren duidelijk dat hij niet gediend was van het gefluit. Bij het vieren van zijn goal wees hij naar de naam op zijn shirt. "Het zal wel een trotse jongen zijn, die waarschijnlijk vindt dat hij veel beter is dan iedereen denkt", reageert Perez in de studio van ESPN.

"Zo'n invalbeurt is goed, maar als basisspeler was het dit seizoen vlees noch vis. Maar het gebeurt vaker dat spelers zo reageren als ze niet de waardering krijgen waar ze recht op denken te hebben. Uitfluiten hoort er ook weleens bij. Het kan met zijn houding te maken hebben."

Collega-analist Kees Kwakman vermoedt dat Aboukhlal al langer gefrustreerd rondliep bij AZ. "Het heeft een langere historie, want het is vaker gebeurd." Kwakman is kritisch op het publiek. "Je eigen speler uitfluiten, terwijl die nog geen bal heeft geraakt... Dat is niet lekker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie