Manchester United sluit dramatisch seizoen in stijl af, Veltman helpt Ten Hag

Manchester United sluit dramatisch seizoen in stijl af, Veltman helpt Ten Hag

22-05-2022 19:14
19

Erik ten Hag speelt volgend seizoen Europa League-voetbal met Manchester United. De nieuwe manager zag zijn ploeg op Selhurst Park verliezen van Crystal Palace, maar Joël Veltman hield concurrent West Ham United van de zege.

De missie van Manchester United op de slotdag van de Premier League was duidelijk: bij een zege op Crystal Palace was de zesde plaats - en een Europa League-ticket - een zekerheid. De nummer zeven, een eindrangschikking die recht geeft op Conference League-kwalificatie, West Ham stond op twee punten.

Ondanks de belangen sloot United onder toeziend oog van Ten Hag het dramatische seizoen in stijl af. Crystal Palace was met 1-0 te sterk voor een doelpunt van Wilfried Zaha. Cristiano Ronaldo was één van de afwezigen, waardoor Hannibal Mejbri (19) zijn basisdebuut mocht maken. Ook Shola Shoretire (18) en Alejandro Garnacho (17) kregen minuten van uittredend interim-manager Ralf Rangnick.

Veltman helpt Ten Hag
Toch was er nog wel wat te glimlachen voor Ten Hag, met dank aan uitgerekend Veltman. West Ham kwam tegen Brighton op voorsprong via Michail Antonio en was virtueel in het bezit van een Europa League-ticket, maar Veltman tekende voor de gelijkmaker en zette daarmee zijn ploeg op het goede spoor, want Pascal Gross en Danny Welbeck maakten het Brighton-feestje compleet met de 2-1 en 3-1.