FC Utrecht hard aangepakt: Wat is nou de rol van Dick Advocaat geweest?

FC Utrecht hard aangepakt: "Wat is nou de rol van Dick Advocaat geweest?"

22 May - 23:35
84

FC Utrecht heeft een slecht seizoen afgesloten zonder Europees voetbal en ondertussen neemt de kritiek toe. Technisch directeur Jordy Zuidam wordt bij Studio Voetbal aangepakt.

Utrecht won de eerste wedstrijd tegen Vitesse met 3-1, maar ging in Arnhem kansloos onderuit. "Een troosteloos seizoen, dat mogen we ook wel even constateren", zegt Arno Vermeulen. "We hadden verwachtingen, maar daar is heel weinig terecht van gekomen. Ze kopen daar alles maar wat lost en vast zit. Het technische beleid is niet te volgen. Het is zoveel middelmaat, buitenlandse spelers die niets toevoegen. Het gaat maar door. Er is weinig kans voor de jeugd, je ziet niet waar ze naartoe willen. Er is geen stip aan de horizon."

Ook Theo Janssen kan het beleid niet volgen. "Kijk naar de spelers die ze gehaald hebben, het zijn allemaal dezelfde types. Er zit geen verschil in. Quinten Timber is de enige goede aankoop en voor de rest..."

"Er is geen enkele visie. Jordy Zuidam zit er ruim vier jaar en heeft 65 spelers gehaald", vult Ibrahim Afellay aan. Ook Pierre van Hooijdonk is kritisch. "Als je een beetje een naam hebt in de voetballerij, kun je naar FC Utrecht. Nu halen ze Nick Viergever weer."

"Wat is nou de rol van Dick Advocaat geweest? Als het goed was gegaan, komen dat soort dingen aan het licht. Nu het slecht gaat, denk ik dat Rick Kruys erop wordt aangekeken. Ik ben benieuwd in hoeverre Advocaat met hem dingen besproken heeft die ook van invloed zijn geweest op het spel. Het zal toch niet alleen maar koffie zijn geweest?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s