FC Barcelona sluit seizoen af met teleurstellende thuisnederlaag

FC Barcelona sluit seizoen af met teleurstellende thuisnederlaag

22-05-2022 23:58
25

FC Barcelona heeft het seizoen teleurstellend afgesloten. In een wedstrijd die nergens meer om ging werd verloren van Villarreal, dat zegevierde in Camp Nou: 0-2.

Barcelona was al zeker van de tweede plaats, een overwinning van nummer drie Atlético Madrid veranderde daar niets meer aan. Hoofdtrainer Xavi had enkel een basisplaats ingeruimd voor Frenkie de Jong, de andere Nederlanders Memphis Depay en Luuk de Jong begonnen op de bank. 

In een eerste helft zonder hoogtepunten kwam Villarreal, waar Arnaut Danjuma vanwege een blessure ontbrak, vlak voor het rustsignaal op voorsprong dankzij Dani Parejo en Alfonso Pedraza, die bediend werd door eerstgenoemde. Door een fout achterin bij Barcelona werd het na rust 0-2 voor Villarreal. Omdat Barcelona er weinig tegenover wist te stellen, leek het gespeeld in Camp Nou. Xavi bracht Memphis nog, maar ook dat haalde weinig uit. Een goal van Ansu Fati werd afgekeurd vanwege buitenspel. 

Barcelona besluit het seizoen als nummer twee, met een achterstand van dertien punten op Real Madrid, dat al weken kampioen was. Atlético eindigt als derde. Villarreal gaat met een zevende plaats de Conference League in. Betis en Real Sociedad spelen volgend jaar Europa League.