Arnesen ontkent Ajax-offensief voor Slot: 'Ze wilden mij zogenaamd ook hebben'

Arnesen ontkent Ajax-offensief voor Slot: 'Ze wilden mij zogenaamd ook hebben'

23-05-2022 09:44
99

Frank Arnesen is lyrisch over Arne Slot, die Feyenoord in zijn debuutseizoen naar de eerste Europese finale sinds 2002 heeft geleid. Wat de trainer met de spelersgroep heeft gedaan, is volgens de Deen 'ongekend'.

Arnesen noemt de aanstelling van Slot 'met de kennis van nu' zijn beste beslissing als technisch directeur van Feyenoord. "Kijk, hij had zich al wel bewezen door de manier hoe hij AZ liet spelen. Bovendien was hij met Ajax in de race voor de titel toen corona uitbrak. Maar dan nog was hij in feite een relatief onervaren coach en als ik dan zie wat hij in korte tijd heeft bewerkstelligd, dat is ongekend", aldus Arnesen tegenover Voetbal International.

De ervaren Deen (65) werkte in het verleden met veel grote trainers, maar vindt Slot bijzonder. "Ik heb genoeg vergelijkingsmateriaal en geloof me: hij is een knoert van een trainer. Arne legt duidelijk uit hoe hij het wil hebben, je herkent de manier waarop Feyenoord wil spelen en spelers ontwikkelen zich razendsnel. Het is ongekend. Ik herken wel iets van Guus Hiddink terug, in de zin van dat hij in zijn eerste jaar bij een topclub meteen drie prijzen pakte."

Na het aangekondigde vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United werd Slot genoemd bij Ajax. Arnesen: "Ik hoorde de geruchten wel, maar ja: ze wilden mij zogenaamd ook hebben. Arne zelf is ook niet gek. Hij heeft het goed in Rotterdam, hij wordt op handen gedragen en ik kan me voorstellen dat hij nog wel groeimogelijkheden ziet."