De kogel is door de kerk: Van der Gaag en McClaren volgen Ten Hag

De kogel is door de kerk: Van der Gaag en McClaren volgen Ten Hag

23-05-2022 10:04 Laatste update: 11:29
35

Het is nu helemaal officieel: Mitchell van der Gaag en Steve McClaren gaan aan de slag bij Manchester United. Zij worden in Engeland assistent van hoofdtrainer Erik ten Hag. Manchester United heeft dat bevestigd.

Van der Gaag en Manchester United waren lang met elkaar in onderhandeling en vorige week wisten de partijen definitief een akkoord te bereiken. Van der Gaag wordt niet alleen geroemd om zijn trainerskwaliteiten, een groot pluspunt is ook dat hij meerdere talen spreekt en dus goed kan communiceren met de buitenlandse spelers van Manchester United.

Ook McClaren gaat mee. Daarover was enige twijfel, omdat niet duidelijk was welke rol hij zou vervullen. McClaren heeft veel ervaring in het Engelse voetbal en kent Ten Hag vanuit zijn periode bij FC Twente, waar de Tukker assistent was.

Van der Gaag, McClaren en Ten Hag werden zondag al gespot op de tribune bij Crystal Palace, waar Manchester United de laatste wedstrijd van het seizoen afwerkte. Maandagmiddag om 13.00 uur geeft Ten Hag zijn eerste persconferentie als manager van Manchester United.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Key United (@keyunited.football)

Van der Gaag samen met zijn zaakwaarnemer Frank Schouten