Van Gaal, Ronaldo en Van de Beek komen ter sprake op persconferentie Ten Hag

Van Gaal, Ronaldo en Van de Beek komen ter sprake op persconferentie Ten Hag

23 mei - 13:35
56

Erik ten Hag heeft maandagmiddag zijn eerste persconferentie gegeven als manager van Manchester United. Daarbij kwamen onder meer Louis van Gaal, Donny van de Beek en Cristiano Ronaldo ter sprake.

De perszaal van Manchester United was bomvol voor de eerste ontmoeting met Ten Hag, die aangaf zin te hebben in zijn nieuwe klus bij Manchester United. Hij heeft daarover gesproken met Louis van Gaal, die twee seizoenen op Old Trafford werkte. "Ik heb gesproken met mensen bij de club, experts. Uiteindelijk trek ik mijn eigen lijn. Ja, ik heb met Louis gesproken. Ik was bij de première van zijn film", zegt Ten Hag.

Van Gaal gaf op een persconferentie van de KNVB aan Manchester United een 'commerciële club' te vinden en Ten Hag beter naar een 'voetballende club' had kunnen gaan. "Ik heb het gehoord, maar ik trek mijn eigen lijn. Ik heb er uiteraard over gesproken met de bestuurders. Voetbal staat bij deze club op één, twee en drie. Tegenwoordig is iedere club commercieel. De clubs hebben de inkomsten nodig om in de top te blijven."

In de Engelse pers wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Cristiano Ronaldo (37). "Wat hij kan brengen? Goals!", zegt Ten Hag, waarop de Engelse journalisten beginnen te lachen. "Ik ga eerst met Ronaldo in gesprek, voor ik het met jou bespreek."

Van de Beek
Onder Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick vervulde Van de Beek een bijrol bij Manchester United. De middenvelder uit Nijkerkerveen zal aankomende zomer een nieuwe kans krijgen. "We hadden destijds een geweldig elftal met Ajax. Mijn relatie met hem is uitstekend en kijk ernaar uit om hem weer op het veld te zien."

"De overeenkomsten tussen Ajax en Manchester United? Ja, die zijn er wel. Beide clubs zijn gewend aan succes, dat is de grootste overeenkomst. Dit is een project. Ik heb ook bij Ajax en Bayern München gewerkt, bij een topclub is er nooit tijd. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, dan zullen we het wel zien. Nee, ik zie het niet als risico. Deze club heeft een grote toekomst. Zoals ik al zei: we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We werken hard en zijn 100% gecommitteerd, dan komt het succes vanzelf."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s