Borussia Dortmund stelt nieuwe hoofdtrainer aan: 'Meerdere intensieve gesprekken'

Borussia Dortmund stelt nieuwe hoofdtrainer aan: 'Meerdere intensieve gesprekken'

23 May - 15:10 Laatste update: 16:23
8

Borussia Dortmund heeft een permanente opvolger voor Marco Rose aangesteld. Edin Terzic heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract tot 2025. 

Dortmund verbrak onlangs de samenwerking met Rose, die het één jaar vol wist te houden bij de club. Ondanks dat hij tweede werd achter Bayern München, is de samenwerking beëindigd. Terzic (39), die al jaren rondloopt in Dortmund en daar in diverse functies werkzaam was, neemt het over. Terzic was hiervoor technisch directeur.

"We hebben afgelopen weekend meerdere intensieve gesprekken gevoerd met Edin Terzic en zijn ervan overtuigd dat dit de juiste is voor BVB", zegt sportief directeur Sebastian Kehl. "Edin kent onze club, de omgeving, een groot deel van het team en weet welke aanpassingen we willen maken om om onze fans succesvol voetbal te kunnen bieden. Het seizoen 2022/23 wordt gekenmerkt door een nieuwe sportieve start. We zullen dit samen met veel plezier en passie voortzetten."

"Veel mensen weten inmiddels wel hoe belangrijk BVB in mijn leven is. We zullen elke dag alles geven voor het succes van het team en de hele club", zegt Terzic zelf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s