Neuer over veelbesproken Lewandowski: 'Heeft het zin om hem te verkopen?'

Neuer over veelbesproken Lewandowski: 'Heeft het zin om hem te verkopen?'

24-05-2022 14:40 Laatste update: 16:20
10

Manuel Neuer heeft gereageerd op de ophef rondom Robert Lewandowski. Volgens de Bayern München-aanvoerder zit er niets anders op dan dat de Pool zich committeert aan Der Rekordmeister zolang zijn contract nog doorloopt. De doelman vertrouwt erop dat de clubleiding de zaak tot een goed einde brengt.

Maandag liet zaakwaarnemer Pini Zahavi zich in felle bewoordingen uit over de gang van zaken. Hij repte onder meer dat 'Bayern München geschiedenis is' voor de doelpuntenmachine. "Ik denk dat Robert Lewandowski duidelijke ideeën heeft, net zoals de club duidelijke ideeën heeft", vertelt Neuer aan BILD. "Hij heeft nog een contract voor een jaar, dus hij is voorlopig aan de club gebonden"

Volgens de Duits international moet Lewandowski, net als iedere andere speler, de weg bewandelen die gebruikelijk is bij transfers. "Als er hij een vertrekwens heeft, dan komen er gesprekken. Dan moet Bayern de afweging maken: heeft het zin om Lewy te verkopen of hou je hem aan zijn contract?" FC Barcelona is naar verluidt het meest concreet om zich te verzekeren van de diensten van de kersverse Gouden Schoen-winnaar.

Daarbij plaatst Neuer zo zijn kanttekeningen wat een verkoop van Lewandowski Bayern sportief oplevert. "De vraag is, als je hem verkoopt, welke opties je dan hebt voor de spitspositie." Toch twijfelt de captain, die maandag nog zijn contract verlengde tot medio 2024, er niet over dat het goed zal komen. "De club heeft altijd een goede selectie samengesteld, dus ik ben er vrij zeker van dat ze de juiste beslissing nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie