Tagliafico spreekt zorgen uit: 'Op z'n minst steeds twaalf uur vliegen'

Tagliafico spreekt zorgen uit: 'Op z'n minst steeds twaalf uur vliegen'

24-05-2022 15:27
47

Nicolás Tagliafico heeft zijn zorgen geuit over het drukke speel- en reisschema van profvoetballers. De Ajax-back en Argentijns international wil middels een interview met spelersvakbond FIFPro een opening creëren om overvolle agenda's tegen te gaan.

Tagliafico was afgelopen jaargang bij Ajax niet zeker van een basisplaats, maar toch merkt de linkspoot aan zijn lichaam dat de speelkalender hem te veel werd. "Het was een behoorlijk zwaar jaar, met veel concurrentie", opent hij zijn pleidooi. "Niet alleen de trainingen, maar vooral de internationale- en clubwedstrijden hebben dat. Vooral vanwege de stress. Je bent constant maar bezig in een topcompetitie."

Vanwege de interlands denkt Tagliafico dat hij nóg meer op de proef wordt gesteld dan Europeanen. "Als Zuid-Amerikaan ben ik meer aan het reizen dan andere spelers. Ik moet op zijn minst elke keer twaalf uur vliegen. En dan gaan we ook nog naar plekken die je je niet kunt voorstellen, zoals Azië of Noord-Amerika."

De Argentijn is één van de spelers die zich uitspreekt tegen de speelkalender. Middels een uitgebreide analyse wil FIFPro de belasting op profvoetballers tegengaan.