'PSV is verrast door move van Dirkx en wil afkoopsom van Antwerp'

'PSV is verrast door move van Dirkx en wil afkoopsom van Antwerp'

24 May - 20:17 Laatste update: 22:22
67

PSV laat het vertrek van Jürgen Dirkx naar Royal Antwerp FC niet zomaar over zijn kant gaan. De nummer twee van de Eredivisie verwacht een afkoopsom van de Belgische club voor de 46-jarige jeugdtrainer, meldt het Eindhovens Dagblad.

Dirkx gaat bij Antwerp aan de slag als assistent van Mark van Bommel. Dat nieuws zorgde voor verbazing bij PSV, waar hij nog een contract voor één jaar had en waar hij de beoogd trainer van de O18 was voor komend seizoen. Hoeveel geld de Eindhovense club verlangt, is niet duidelijk.

Overigens was PSV extra verrast door de overstap van Dirkx, omdat hij tegenover functionarissen van de club verklaarde niet meer als assistent van Van Bommel te willen werken. Dirkx was al de rechterhand van de oud-international, toen die hoofdtrainer was in het Philips Stadion. De twee werden gelijktijdig ontslagen, maar Dirkx keerde niet veel later weer terug.

Dirkx ging vervolgens al snel aan de slag als coach van PSV O18. Dat hij nu naar Antwerp vertrekt, staat volgens betrokkenen haaks op zijn eerdere uitlatingen, schrijft het ED. Zijn stap 'bevreemdt' het personeel op De Herdgang.

De situatie met Dirkx doet denken aan die van Andries Ulderink. Hij leverde zijn contract bij FC Twente in vanwege een 'verschillende visie', maar vervolgens werd al snel duidelijk dat ook hij bij de club van technisch directeur Marc Overmars aan de slag taat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s