Dominant Excelsior verzuimt uit te lopen: Steijn zorgt voor vreugde bij ADO

24-05-2022 21:50 Laatste update: 21:52
110

Excelsior zal een bittere nasmaak overhouden aan het eerste duel met ADO Den Haag in de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Marouan Azarkan leek de matchwinner te worden op Woudestein, maar Sem Steijn maakte in blessuretijd gelijk.

Excelsior had vanaf de eerste minuut de overhand. De ploeg van coach Marinus Dijkuizen had veelvuldig de bal, terwijl ADO loerde op de counter. Reuven Niemeijer was na ruim een kwartier het dichtst bij een doelpunt, maar doelman Hugo Wentges bracht redding. Bovendien bleek de middenvelder buitenspel te staan. Ook Azarkan was gevaarlijk, maar wederom leverde het geen doelpunt op.

Excelsior was heer en meester in eigen huis, voetbalde bij vlagen ook best aardig, maar het ontbrak aan scherpte in de laatste fase. Dat veranderde kort na rust. Na een goede bal van achteruit stond ADO niet op te letten bij een voorzet, waarna Azarkan profiteerde. De Rotterdammers kregen via Thijs Dallinga een kans op de 2-0, maar verzuimden daarna om door te drukken.

In de slotfase was het daarna nog even billen knijpen voor Excelsior. Thomas Verheydt kwam nauwelijks in het stuk voor, maar kreeg vier minuten voor tijd nog wel een kans. Terwijl zijn ploeggenoten een strafschop wilden vanwege hands, zag de spits Stijn van Gassel redding brengen op zijn inzet. Daardoor leek Excelsior een nipte zege te boeken, maar daar stak Steijn op fraaie wijze een stokje voor in blessuretijd. Hij liet het uitvak ontploffen na goed doorkoppen van Verheydt.

Door de remise komt het aan op de return van zondag in Den Haag.