Sinisterra vergeleken met Cruijff: 'De allerbeste in de voorhoede van Feyenoord'

Sinisterra vergeleken met Cruijff: 'De allerbeste in de voorhoede van Feyenoord'

25 mei - 07:25
92

Arie Haan ziet een vergelijking tussen Luis Sinisterra, Johan Cruijff en Rob Rensenbrink. De voormalig Feyenoord-trainer weet hoe het is om finales te spelen en vertelt uit ervaring dat één iemand op moet staan om het verschil te maken.

Haan won als speler met Ajax onder meer driemaal de Europa Cup 1, drie landstitels en drie keer de KNVB Beker. "Omdat ik ook het geluk had dat ik met heel goede ploegen mocht aantreden in bijna elke finale. En omdat er in mijn team vaak een uitzonderlijke speler zat", herinnert hij zich in gesprek met De Telegraaf. "Dat was Johan Cruijff bij Ajax en Rob Rensenbrink bij Anderlecht. Die ene uitzonderlijke speler maakt vaak het verschil. Ik was altijd middenvelder en organisator, die had je nodig, maar je hoop was gevestigd op de man die het verschil kon maken."

'Die ene uitzonderlijke speler' zou in de Conference League-finale zomaar eens Sinisterra kunnen zijn. "Hij is de allerbeste in de voorhoede van Feyenoord. Als hij een goede dag heeft – en die heeft hij meestal wel – heeft hij veel dreiging aan de bal", aldus Haan. "En als er dreiging is, weet iedere verdediger van AS Roma dat hij moet opletten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie