'PSG leidt Neymar naar de uitgang: Braziliaan weigert te vertrekken'

'PSG leidt Neymar naar de uitgang: Braziliaan weigert te vertrekken'

25 May - 07:45
55

Neymar staat op de nominatie om te vertrekken bij Paris Saint-Germain, meldt het toonaangevende L'Équipe. De Braziliaanse vedette krijgt de vrijheid om een nieuwe werkgever te zoeken, al weigert hij mee te werken aan een vertrek. 

Door de contractverlenging van Kylian Mbappé zijn er verschuivingen opgetreden bij PSG. De Parijzenaren willen een nieuwe koers varen en Neymar hoeft daar niet langer onderdeel van uit te maken. De Braziliaan kwam in 2017 voor 222 miljoen euro over van FC Barcelona, maar heeft het belangrijste doel van PSG nooit kunnen bewerkstelligen: het winnen van de Champions League.

L'Équipe schetst dat er slechts een bescheiden transfersom voor nodig is om Neymar in te lijven. De status van de spelmaker is aanzienlijk veranderd sinds de nieuwe verbintenis van Mbappé, al lijkt Neymar geen haast te maken met een transfer. Het huidige contract van de dribbelaar loopt door tot de zomer van 2025 en als hij vertrekt zal hij op zijn inkomsten van 35 miljoen euro per jaar moeten inleveren. 

PSG legt zich naar verluidt niet neer bij de houding van Neymar. Het Franse medium rept van 'hét project voor de zomer' om van de Braziliaan af te komen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s