'Nieuwe twist in Gakpo-toekomst: PSV stelt speciale financiële constructie op'

'Nieuwe twist in Gakpo-toekomst: PSV stelt speciale financiële constructie op'

25-05-2022 08:18 Laatste update: 08:27
122

PSV wil Cody Gakpo middels een speciale financiële constructie in Eindhoven houden. De vice-aanvoerder van de Eindhovenaren staat op de radar bij meerdere topclubs, maar PSV doet er alles aan om hem uit buitenlandse handen te houden. 

De club zou een 'goed sportief plan' hebben voorgelegd aan Gakpo, schetst het Eindhovens Dagblad. Behalve sportieve voorwaarden dient PSV ook financieel over de brug te komen. Een speciale constructie kunnen de Eindhovenaren hem bieden om hem in Nederland te houden. Wanneer Gakpo volgend seizoen vertrekt, kan hij een bonus over zijn eigen transfer verdienen. 'Als hij voorlopig blijft en een biedende club volgend jaar pakweg veertig miljoen euro voor hem over zou hebben, kan Gakpo zelf een behoorlijk gedeelte van de transfersom incasseren', klinkt het.

Hoewel technisch directeur John de Jong eerder deze week aangaf dat er geen concrete aanbiedingen op tafel liggen, worden die deze zomer wel verwacht. Arsenal leek een belangrijke gegadigde om Gakpo in te lijven, al grepen The Gunners afgelopen weekend naast Champions League-voetbal: een belangrijke voorwaarde voor de buitenspeler. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie