Overname Chelsea zo goed als rond: 'Tuchel krijgt meteen enorm transferbudget'

Overname Chelsea zo goed als rond: 'Tuchel krijgt meteen enorm transferbudget'

25-05-2022 09:08
39

Niets lijkt een overname van Chelsea meer in de weg te staan. Na de Premier League heeft woensdagochtend ook de Britse overheid groen licht gegeven, waardoor het consortium van Todd Boehly de scepter gaat zwaaien op Stamford Bridge.

Roman Abramovich vertrekt daardoor na negentien jaar definitief bij Chelsea. De oligarch was genoodzaakt om de club te verkopen vanwege de harde sancties tegen hem na de Russische inval in Oekraïne. Onder meer zijn financiële middelen in het Verenigd Koninkrijk werden bevroren, waardoor hij ook niets over houdt aan de overname van The Blues, die hij naar de Europese top loodste.

Boehly, die tevens eigenaar is van honkbalclub Los Angeles Dodgers, betaalt zo'n vijf miljard euro voor Chelsea. Daarvan wordt drie miljard gebruikt om de club in handen te krijgen, de andere twee miljard wordt geïnvesteerd in de club. Boehly lijkt zeer ambitieus: volgens The Times en The Telegraph krijgt manager Thomas Tuchel een transferpotje van 230 miljoen euro deze zomer. Op die manier wil Chelsea het gat met Manchester City en Liverpool dichten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie